látogatók száma

2010. május 28., péntek

Áll a baba áll, mint a gyertya szál!!


Sziasztok!

Igen igen öregszem, vagyis már 8 hónapos vagyok!!! Nézzük mik vonatkoznak a magamfajta 8 hónapos lurkókra!

- Első kézből akarja megismerni az őt körülvevő világot, de azzal még nincs tisztában, hogy amit tesz, az veszélyes vagy romboló lehet. Ezért aztán vakmerő nemtörődömséggel száguld végig a házon.
(hát ez igaz , ugyebár a balesetes bejegyzésből tudjátok milyen vakmerő is vagyok :)))

- Mostanára már majdnem teljesen tökéletesítette kúszótechnikáját, egész ügyesen közlekedik. Ahogy erősödnek a kúszóizmai, egyre gyakrabban próbál felállni.
Ha a baba már tud állni, kipróbálja, mire is képes ebben az ingatag helyzetben. Hamar megtanulja, melyik tárgy vagy bútordarab elég erős ahhoz, hogy biztos támaszték legyen, és melyik nem.
( Ez is én vagyok, nekem mostanában a lépcső széle, és a szennyeskosár tűnik jó támasztéknak de apa a lépcső szélét elbarikádozta egy lemezzel mondván hogy beütöm a buksimat ha ott állok!)

- A kicsi egyik kedvenc játszóhelye a konyha.
(Hát persze hogy a konyha , nincs is jobb hely annál!!! Imádom a fakanalakat a lábosokat , anya azt mondta nem is nagyon kell most venni új játékot mert azokat hamar megunom. Na de a fakanalat... azt soha !!!!)

- Kialakult a kicsinél a csipeszfogás, a hüvelykujja és a mutatóujja közé csippentve vesz a kezébe kisebb tárgyakat. Lehet, hogy már rá is tud mutatni arra, amit akar, és szemével követi azt a tárgyat, amelyre valaki rámutat. Látása és figyelme annyira éles, hogy képes a szobában levő egyetlen új tárgyat is észrevenni.
(Szóval akkor engem valaki most lefigyelt? Mert hát eddig csupa olyan dolgot mondanak az úgynevezett "szakértők" amiket én csinálok??? Tán ezért szakértők??? Na mindegy a lényeg hogy már eszem vajaskenyérkét, uzsonnára szokta anya adni, és van hogy összecsipkedi nekem és elémrakja és én egyenként próbálkozom bevenni a számba, nagyon nagy munka ez nekem de elég jól megy és hát amikor beteszem a vajas kenyeret a számban, és amikor az a finom puha vaj szétolvad a számban.... hmmmm nagyon nagyon fincsi!!!)

- Ebben a korban nehéz előre megjósolni, milyenek az evési szokásai, mert ízlése gyakran hétről hétre változik. Ha épp fogzik, nem érdekli az evés, inkább csak alaposan szemügyre veszi az ételt. Nyugodtan teljesítse a kívánságait (az ésszerűség határain belül), és ne erőltesse az evést.
(Ugye már mondanom sem kell , de tényleg ez van. Már most van egy csomó dolog amit nem nagyon szeretek, ilyen például a répa! Anya próbálta nekem elkészíteni többféle képpen , de csak akkor vagyok hajlandó megenni mikor sütőtököt is rak bele. Hiába sütőtök nélkül nem étel az étel!!! :)

- Ugyanilyen kiszámíthatatlan az alvás tekintetében is. Egy nyolchónapos aktív baba kevesebbet is alhat, mint korábban, de van, hogy annyira kifárasztja magát, hogy hosszabb periódusokat is átalszik. Ha a kicsi túlságosan felhúzza magát, valószínűleg nem fogja nyugodtan átaludni az éjszakát. Ha ez előfordul, nyugtassa meg halk beszéddel, simogatással, ringatással vagy énekkel.
(Hithetetlen ezek mindent tudnak rólam??? Az alvás dolog hol jó hol nem jó! Az elmúlt 2 hétben például rengeteget aludtam , és volt hogy anya úgy keltett fel, aztán meg pár napja éjjelente felkelek és akkor nehezen adom anya tudtára -vagy ő nem akarja megérteni- hogy csak ringatással aludnék el. Persze ilyenkor hadakozunk, végülis mindig én nyertem eddig, és anya csak elringatott amikor éppen azt akartam. Biztos a nyuszifogak jönnek megint akkor szoktam ilyen nyugtalanul aludni éjjel anya szerint. Viszket is az ínyem nagyon , és a nyálam is úgy folyik mint a "Niagara" mondja anya. )

- A nyelvi fejlődés már sokkal az előtt megkezdődik, hogy a kisbaba kimondaná az első szót. Beszélgessen vele, amelyen gyakran csak lehet, még akkor is, ha ez egyelőre meglehetősen egyoldalú. Észre fogja venni, hogy egyre gyakrabban utánozza az Ön által kiejtett szótagokat. Ami Önnek értelmetlenségnek hallatszik, azzal ő azt akarja utánozni, amit éppen hallott.
Még azt is tudják hogy mit mondok??? Hihetetlen!!! Szoktam anyával beszélgetni, ő azt mondja nem nem, én meg erre azt hogy de! Nem nem!! De. Nem nem!! De. Aztán még mondom hogy ajaa, da da , etyütyűűű, és persze tapsolok is mikor tetszik valami.

Testi fejlődés

  • Csipeszfogást alkalmaz
  • Képes az egyik tárgyat a kezében tartani és manipulálni vele, miközben a másikat figyeli
  • Rámutat dolgokra, és szemével követi azokat a tárgyakat, amelyekre rámutattunk
  • Úgy is tud előre vagy hátra kúszni, hogy az egyik kezében tart valamit
  • A bútorokba kapaszkodva feláll
  • Ha valaminek nekitámaszkodhat, már úgy is megáll, hogy a kezét nem használja
  • Álló helyzetben az egyik lábát a másik elé helyezi
  • Tapsol és integet
  • Mindent megkóstol
Minden stimmel!!!

Szociális fejlődés

  • A neki nem tetsző tárgyakat ellöki magától
  • Ragaszkodik a szüleihez, az idegenekkel jobbára óvatos
  • Megsimogatja a tükörképét, rámosolyog és megcsókolja
  • Kiabál, hogy felhívja magára a figyelmet
  • Ha nem is látja vagy hallja, utánozza az embereket és viselkedésüket
  • Nem szereti a korlátokat
Itt is minden stimmel :)

Értelmi fejlődés

  • Emlékszik a múltbeli eseményekre
  • A tárgyakat mint külső, háromdimenziós valóságot veszi szemügyre
  • A „mamá”-t és a „dadá”-t mint neveket ismételgeti
És persze hogy itt is, egyszóval teljesen megfelelek egy nyolchónapos ember egyednek! Éljen Éljen :)))


Ja megvolt az első betegségem is, valami vírusról beszélt a doktornéni. Elég rossz betegnek lenni, de szerencsére 2 nap és elmúlt! Biztos annak a finom szirupnak köszönhető amit anya a számba tömött mikor lázas voltam.

Na puszillak titeket olvasók, indulunk a Danesz judoedzésére és addig még meg kell tömnöm a pocimat vajaskenyérrel Hmmmmm !!!

sziasztok !