látogatók száma

2011. április 24., vasárnap

Bálint a hős!! (anya bejegyzése)

Igen Bálint egy hős!!!

Írom ezt azért mert nagyon hősiesen viselkedett. Hogy miért is ?? Nos a múlt héten ismét náthás lett szegény. Vízszerű takony folyik az orrából. Nem is foglalkoznék egy kis náthával ha nem ilyen sűrűn lenne neki. A nátha vagy meghülés általában 3-4 nap alatt megszűnik normál esetben, nem okoz lázat csak folyton csurgó orrot. Bálintomnál más a helyzet. Ő az utóbbi időben náthás 2-3 hétig, majd 1 hétig nem aztán megint! Láz nincs, a füle nem fáj, a torka nem piros!
A szeme sem könnyezik hogy esetleg allergiára gondolhatnék! Így elvittem a gyerekorvoshoz , aki természetesen amint azt várni lehetett elküldött minket füll- orr- gégészhez! És még egy vérvizsgálatra is.
Testvérem lévén aki a felnőtt fülészeten (csak hogy ne kelljen úrjra kiírnom a fentieket), szóval ott dolgozik, megadta a gyermekklinikán dolgozó volt kollégájának a számát, így avval egyeztetve másnap már vizsgálták is Bálintot!
Itt fontos megjegyeznem hogy találkoztunk egyik kedves blogtárunkkal , Gergőmanóval és anyukájával meg apukájával! Ők is a fülészeten voltak :( Elég rossz hogy ilyen helyen kellett összefutnunk , de persze így is örültünk egymásnak! Ezúton is puszilom őket, és remélem ők már jobban vannak!
Visszatérve Bálintra. Megvizsgálta a fülész Bálintot , és a gyanakodásom bizonyosságot kapott, miszerint Bálintnak meg van nagyobbodva az orrmandulája, gyulladva nincs amiért nincs láz sem. Ennek ellenére egy gócpont amit most antibiotikummal kell kezelni, méghozzá elég erős augmentin duo - t kap!
Hál istennek mivel nem  volt láza ezért nem nagyon szedett eddig antibiotikumot aminek a fülész is örült, mert ellenkező esetben akár a közeljövőbeni orrgarat mandula műtétet javasolta volna.
1 éves koráig szopott, és soha addig nem kellett semmilyen antibiotikum mert nem volt beteg. A nátha ha volt azt hiszem egyszer szinte 2 napig tartott. Mióta nem szopik minden félét elkap, de eddig ezen kívűl nem kellett csak egyszer egy hörghurut miatt gyógyszer. Na de az orvos azt mondta , amit mondjuk eddig is tudtam hogy az ennyi idős gyerekeknél nagyon gyakori az ilyen. És talán hogy jön a jó idő megerősödik. A kúra után pedig speckó immunerősítőt kap majd 3 hónapig, ha attól sem múlik akkor immunológiai vizsgálat nem allergiás e. Ha az sem akkor műtét!
Na de hogy miért is hős az én picikém! Amennyire féltem hogy szegényt megnyavarják, úgy nem történt semmi. A fülészeti vizsgálatot egy szó nélkül tűrte, kinyitotta a száját, és gyönyörűen meg tudták vizsgálni. Miután megkaptuk a fülésztől az útbaigazítást , utána mentünk a vérvételre. Nem kellett itt sem lefogni , és mikor a tűt belebökték a vénájába akkor megemelkedett egy picit utána még vették a vért addig simiztem és beszélgettem vele , néztük a macikat a falon meg ilyenek. Egyszóval nagyon megdícsérték, én meg büszke voltam, mert az hozzá tartozik Bálint nem egy könnyű eset normál állapotban. Úgyértem folyton izeg mozog , és elég hisztis is tud lenni ha korlátok közé keveredik. Bár orvosnál amúgysem szokott vele probléma lenni, de azért itt még is féltem hogy majd nagy hiszti és minden lesz. Nem volt. Megúsztam , és őt sem viselte meg. A véreredmény szerint pedig bakteriális fertőzése van, és 10 napig kell szednie a gyógyszert!
Hát ennyi nagy vonalakban. Azért remélem minden gyógyszer és vitamin használ majd és nem kell műteni. Ebben bízom.
Jaj majd elfelejtettem mondani ,hogy találkoztunk a blogtárs mellett egy kedves vagy inkább 2 kedves blogolvasónkkal, Évivel és anyukájával, na meg persze gyönyörű öregecske vizslakutyiukkal Királlyal. Nagyon jó volt őket látni, és innen is puszilom ismét őket! És köszönjük hogy követnek bennünket!

Nekik is és persze minden tovább olvasónknak és blogtársnak  
Nagyon Kellemes Nyuszis Ünnepet Kívánunk!