látogatók száma

2012. január 27., péntek

Csak úgy!

Általában valami apropó alkalmával írok a blogba, de most úgy gondoltam csak úgy ontom magamból a betűket. Végül is írni valóm akad bőven akár minden napra is. Fúúúú annyi de annyi mindenről tudnék nektek mesélni, de mivel ez a blog a gyerekekről szól úgy általában, ezért továbbra is  inkább szeretnék a velük kapcsolatos dolgokról beszámolni!
Már gondolkodtam hogy gyártok a magam "kis világáról is egy blogot" , de rájöttem hogy igazából a gyerekekkel együtt és fordítva VAGYOK ÉN! Persze akadnak csak és kizárólag engem érintő dolgok ,gondolatok,  azért többségében  még mindig a gyerekek körüli foglalatosságok és a velük kapcsolatos "ügyek" teszik ki nagyrészt az "én világomat". Azért nem vetettem el a témát és egyszer majd ha lesz sok időm akkor szerkesztek egy olyan "Julcsival a Világ":)) nevezetű blogot, hátha akad olvasóm is.

Vissza a srácokhoz!

Első és legfontosabb hogy meg van a fél évi bizonyítványa Daneszomnak. Kettő darab 4-est számlálhatunk benne , a többi ötös. :)) Úgy gondolom ez jó, sőt nagyon jó. Az egyik tantárgya a technika :)) ami 4-es, a másik a nyeltvan. Az a míves,csuda szép és gazdag magyar nyelvtanunk!:))
A harmadikos fiammal talán egy kezemen is megtudom számolni hányszor ültünk le tanulni a nyelvtant. Talán egyszer - kétszer írtunk tollbamondást , de ami tudását szerezte azt mind a tanárnéninek Stefi néninek, illetve saját magának köszönheti. Most egy jó erős négyese van nyelvtanból, és a tanárnéni szerint csak egy picit kell otthon rágyúrni és megvan az ötös. Hát eljött a pillanat ahol közbe fogok avatkozni , és ezentúl hétvégén nyelvtanból is odaülök a gyerek mellé.
A többi fontosabb tárgyból ötös , és képzeljétek az Angol a kedvenc tantárgya. Szóval büszke vagyok rá. A szülőin taglalták a gyerekeket, és többnyire minden ott lévő gyerek szüleinek mondtak pár szót a porontyukról!
Az én fiam a "szórakozott professzor" :))) titulust kapta. Persze ez nem ért váratlanul :)) hisz nagyon is jól ismerem Daneszt. Sokszor ha kérdeznek tőle valamit órán, mint ha ott sem lenne felriad és zavarában elkezd nevetni vagy szélesen mosolyog, és megkérdezi hogy miről is van szó! Nem is értik a tanárok és én sem hogy lehet, hogy ennyire jól tud teljesíteni egy egy dolgozaton. Sokszor már a tanárok is elnevetik magukat a bamba képén:))) Persze ez nem jó, de azért nincs ez mindig így,  a jelleméhez  viszont nagyon is hozzátartozik, hogy egy kalandozó álmodozó típus. Ha nagyon érdekli valami arról órákat képes beszélni és filozofálni a maga kis módján. Hál istennek nagyon jó tanárai vannak . Szeretnék egy kis párbeszédet továbbadni , amit a gyerek mesélt  otthon az egyik órájukról ,és nagyon jellemzi őt!

Tanárnéni a gyerekekhez:
-Mondjatok olyan szót amiben két O (rövid, hosszú mindegy)  betű van, több szótagú, és gyümölcs!
Daneszom bambul nincs ott , csak félig talán, tanárnéni fel is szólítja.
-K.Dani biztos tudja melyik az a gyömölcs?
Daneszom megszólal:
- DIÓ :))))
Tanár leteszi ami a kezében van és kiszalad a teremből , eközben nagy röhögés :))))))
Tanár visszajön, Daneszom megszólal miközben a teremben még mindig megy a morajlás és a röhögés.
- Stefinéni, mogyorót akartam mondani de a dió jött ki  a számon :))))

bahhhh......


Mindent összevetve a suliban szépen alakulnak a kis dolgai és idén szerepel az iskolában megrendezett alapítványi műsorban is.  Angolul fognak énekelni, meg bábokkal verset mondani :))) Kíváncsi leszek!

Bálintosz nagyfőni:
Bálintoszról is akad mesélni valóm bőséggel.  Első és legfontosabb vele kapcsolatban , hogy ismét elértük a szobatisztaságot! Napközben nincs pelenka rajta, szól ha pisilni kell vagy kakilni, sőt van hogy pisinél nem szól egyszerűen letolja a nadrágot és egyedül megoldja. Egyik napról a másikra lett ismét  szobatiszta, és úgy gondolom hogy ez már a végleges állapot marad. Mire óvodába megy "kész" lesz ilyen szempontból is.
Apropó Óvoda!!!
Nemrég találkoztunk a leendő egyik óvónénivel   Angélával. :)))  Jót beszélgettünk miközben szemrevételezte Bálintoszt, aki meglepően nyugodtan és okosan viselkedett. Daneszomnak is ő volt az egyik óvónénije és mondhatom Dani  és a többi gyerek is nagyon szerette. Természetesen Bálintom is az  ő csoportjába fog járni. Jelezte hogy mielőbb hívjam fel a vezető óvónénit és szóljak hogy Bálint is az ő csoportjába fog járni, mivel tavaly sok kisgyerek ballagott el, így most sok gyereket vesznek majd fel, és szóljak hogy Bálintot a Katica csoportba akarom íratni.
Kiderült hogy a dadusunk is még marad, pedig elmehetett volna már nyugdíjba, de azt mondta hogy "még az utolsó Kürti gyereket is végig akarja vinni" és megvárja. Persze gondolom nem ezért marad hanem számos más oka lehet, mindenesetre jól esett a lelkemnek hogy ezt mondta.
Másnap felhívtam a vezető óvónénit , aki  amikor meghallotta hogy Bálintosz beíratásáról érdeklődöm meglepődött hogy már így el telt az idő, és természetesen már be is jegyezte őt a Katica csoportba. Furcsa de egyben felemelő érzés lesz majd látnom, hogy mikor valami műsor lesz  az oviba  a Daneszom is ott fog ülni velünk és nézi és  szorít az öccséért.
Mai napig azt vallom , hogy nagyon jó döntés volt annó hogy Danit a Bártfába írattam. Sokszor a szülők már tisztelet a kivételnek, és persze ez a sulira is vonatkozik, szóval inkább hogy nagyzási mánia miatt íratják be a lakóhelytől távolabb eső intézménybe a gyereket, merthogy az nagyobb többen járnak talán jobb is, és még neve és híre is van. Inkább felkeltik esetenként 1 órával előbb, és autóztatják és hurcolják a gyereket át a városon ,  mert azt hiszik hogy egy nagyobb intézményben több és jobb színvonalú ellátást kapnak a gyerekeik , minden téren. Mondom tisztelet a kivételnek és akinek nem inge nem vegye magára, de sajnos sok az ilyen  és inkább iskola téren tapasztalom.
Én nem így döntöttem és nagyon jó döntés volt azt hiszem. Danit gyönyörűen felkészítették a sulira, az Óvodás alapítványnak köszönhetően egy csomó jó eszközt kaptak- kaphatnak a gyerekek, és hát a nevelők pedig egyszerűen szuperek. Daneszomnál a 4 - év alatt soha semmilyen összezördülés nem történt , a gyerek nem panaszkodott, és családias légkörben érezhette magát , mivel nem egy 300 fős óvodáról beszélünk.
Remélem Bálintosznál is így fog működni a dolog, és remélem épp úgy fog szeretni ovikába járni ahogy a bátyus szeretett.:)))
Már mondogatjuk neki , és mama le is fogja majd vinni párszor az oviba hogy ismerkedjen vele.
Mamával nagyon jól kijönnek, és azt látom anyósomon hogy élvezi a mostani szerepét. Nagyon összekovácsolódtak a hónapok alatt , és szeretik egymást. Mama lelkesen tanítgatja, mondókákat és énekeket verseket tanulnak, és hát mindennap főznek együtt. Sokszor amikor hétvégén otthon vagyunk akkor is csak úgy bejön megnézi Bálintot, hiszen hétköznap napi 9-10 órákat együtt töltenek és valószínű hogy hiányzik neki:))))
Szóval úgy tűnik minden ok köztük.

Mi továbbra is látástól- mikulásig dolgozunk, és próbáljuk a hétvégéket megbecsülni mikor együtt lehetünk négyen. 

Azt hiszem ennyit akartam írni csak úúggyy....

2012. január 23., hétfő

Játékos sportverseny , városi!

Ismét eljött a játékos sportversenyünk ideje! Daneszt megint beválogatták! Mindent meg is tett hogy büszkék lehessünk rá és a csapatra, és fejethajtok a nagyon lelkes és hozzáértő felkészítő tanárok elött , akik lelkileg és mindenhogy ott álltak a gyerekek mellett.
Persze mivel évről évre kevesebb a gyerek nagyon nehéz összeszedni a megfelelő" gyerekállományt" egy ilyen típusú versenyre. Sajnos idén még kevesebb gyerekből lehetett válogatni, és a felkészüléshez való adottságok (értsd: tornaterem nagysága) sem épp a legmegfelelőbbek. Épp ennek ellenére, vagy épp ezért nagyon nagyon szép a 3. hely (ami majdnem második lett). Büszkék vagyunk rájuk, és szoríthatunk és szurkolhatunk ismét a megyei döntőn!

Gratulálok Bártfa!!
Hajrá Bártfa!!!!!


Link a sportversenyről (Daneszom is ott van) :)))
http://www.pecsma.hu/tv/?function=freshvideos