látogatók száma

2011. január 20., csütörtök

"Habtapi" mizéria, avagy dobjam, vagy ne dobjam???

Dilemma van a fejemben a napokban felröppent hír miatt, miszerint a "habtapi" vagy más néven gyerekszőnyeg mérgező, rákkeltő anyagot tartalmaz!!!! Mellékesen megjegyezném hogy lassan egy generáció nőtt fel az ilyen játszószőnyegen, és csak most vizsgálták be. Azért kíváncsi leszek mi derül még ki , vagy melyik játékra húzzák rá  a vizes lepedőt !
Több kérdés is felmerült bennem,  minek után arról nem szólt a fáma, hogy milyen szinten van veszélyben cseperedő porontyom ettől , az egyébként szerintem nagyon édes és jópofa játéktól!!!
Mérgező ha lenyeli, szájába veszi szopogatja???? Mérgező ha rajta mászik???? Mérgező ha belélegzi a belőle áradó szagot???? (egyébként nem éreztem ilyet) Szóval mi a helyzet már vele???
Bálintosz nagyijától kapta karira, és én még pluszba vettem egyet még a "rémhír" kitörése előtt. Kb. 1 hetet játszott rajta, nem vele mert még ugye puzzle-ozni nem tud. Igazából csak mezítláb tapicskolt rajta, vagy ráült.
Mellékesen nem volt occsssóóó  ugyebár , és jó lenne tudni visszavihetném e az üzletbe, vagy nevén nevezve TESCO-ba!!!!!
Nos , elkezdtem kutakodni utánna, de sajni nem sok sikerrel.
Éppen csak egy hangyányit léptem előrébb az ügyben. Kezdtem avval , hogy felhívtam a forgalmazót aki elcsukló hangon csak ennyit mondott, semmit nem hallott az ügyről (persze minden egyes szavában lehetett érezni hogy nem mond igazat), és végülis csak arra adott egyértelmű választ hogy ez is kínai termék!!! Hát persze mi nem kínai vagy Kínában készül manapság , igaz????
Az interneten található összes erről szóló cikket elolvasgattam (nincs róla sok), felmentem a Nemzeti Fogyasztóvédelem honlapjára, ott ezt találtam róla.: most ide szerettem volna egy linket beszúrni erről , de már nincs az oldalon... kicsit homályos ez a téma!!! De találtam mást! Azért mégis bosszantó hogy a fogyasztóvédelem levette a honlapjáról!!!! brrrrrrrrrrr
http://tv2.hu/tag/gyerek
 Persze beszélgettem sok anyukával róla, példának okáért  Tikó barátnémmal is, nekik már 6 éve megvan ez a szőnyeg, a második gyermeket "szolgálja" éppen!!! Ő már nem szedi be emiatt, pedig feltételezem akkor is ugyanevvel az anyaggal vonhatták be, csak akkor még nem vizsgálták be.
És fura , de eszembe jutott még az is hogy az aerobik szőnyegek hasonló anyagból készülnek,  igaz nem több színből állnak esetenként egy vagy kettő, de ezek szinte ugyan azok, és hát a kilóktól megszabadulni akaró nő társaink (köztük én is), nap mint nap ezen izzadunk.) Szóval?????
Nem jutok sajni előrébb ebben az ügyben, és kénytelen kelletlen felszedtem a habtapinkat :(((( 
Azt hiszem veszek Bálintosznak egy rendes szőnyeg szőnyeget!!! Az édes kis habtapinkat meg megpróbálom visszavinni a TESCO-ba hátha!!!! Ha nem megy ki dobom! Én így döntöttem....
Esetleg a hozzászólásokat véleményeket, infókat szívesen venném ez ügyben!
Köszi előre is! üdv : Julcsi