látogatók száma

2011. december 29., csütörtök

Elteltek....

Hát bizony elteltek az ünnepek mármint a karácsonyi ünnepek hisz szilveszter még előttünk áll.
No de a legutóbbi bejegyzést a mikulás érkezése előtt hagytuk abba , hát akkor innen folytatom.

Megszerveztem a céges mikulást, ami egész jóra sikeredett. A mikulásunk (aki volt kolléga ) csúcs szuper volt, és minden gyerekről külön tanult. Nagyon ki tett magáért a gyerekek pedig csodálkozva nézték , volt amelyik kicsit talán félt is tőle , de a végén felbátorodott a mi kedves Mikulásunktól. Persze akadt egy gyermek aki nem hogy nem lepődött meg de még mondandóját félbeszakítva a Mikulást , folyton azt kérdezte: A csomagom hol van? Hova tetted? (Na vajon ki lehetett???:)))) Hát persze hogy Bálintosz volt, fel is lett véve videóra sajnos nem nálunk van az anyag még valahogy nem sikerült megszerezni a videót de persze igyekszem ezt is pótolni. Persze a beszólását senki nem bírta röhögés nélkül, Bálintosz pedig megmutatta hogy kell a Mikulást egy pillanat alatt kizökkenteni a mondandójából. Mókás volt.:)))
Fényképet sem nagyon készítettem , mert a nagy szervezésben a saját gépünket nem tettem töltőre így hát csak a többieknél vannak anyagok sajni, erre azért jövőben nagyobb gondot fordítok majd.

Szó szót követ elérkezett a karácsony is végre, pedig apával azt hittük soha nem jön el. Szinte az utolsó pillanatig dolgoztunk ezért nem is nagyon terveztem meg a karácsonyi menüt mint tavaly :(
Lazára vettük a figurát, és átgondolván hogy hova is megyünk első illetve másnapján úgy  döntöttünk hogy nagyon egyszerű hétköznapi kaját csinálunk. A srácokat úgy sem az étel érdekli. Szóval rántottunk egy kis halat, és krumpli illetve kukoricasalátát ettünk mellé, a desszert  meg gesztenyepüré volt  jó sok tejszínhabbal.

A gyerekeknek szánt ajándékokat mind az interneten rendeltem, ezt már időben elvégeztem , így megúsztam hogy idegeskedjünk az utolsó napokban hogy ki mit kap. Nagyon betaláltak az ajándékok, szántam is rá időt bőven de megérte mert a srácok nagyon örültek.
Talán a Daneszom teleszkópját volt a legnehezebb megszerezni, ez többszöri telefonálásomba került de sikerült. Mamáék szánták volna neki , tesco-ban lehetett kapni akciós áron de valahogy a Pécsi tesco-k egyikébe sem volt, le kellett illetve egy vevőszolgálatis nagyon kedves és segítőszándékú "vevőkapcsolati munkatárs"  átszállítatta  Szolnokról a teleszkópot amihez végülis 22-én jutottunk hozzá és még kaptunk belőle kedvezményt. Szóval nagyon szerencsésre sikeredett ez a vásárlás pedig már majdnem lemondtunk róla.
Szentestén együtt voltunk négyen , együtt díszítettük a karácsonyfát, és Bálintosz elég aktív résztvevője volt a dolgoknak , folyamatosan  énekelgetett meg játszott a díszekkel és nagyon de nagyon várta a jézuskát!
Mikor végre megjött volt nagy öröm a pici még sikongatott is mindennek nagyon örült. Kapott autópályát , orvosi táskát, gyurmázó szettet , majmos fotelt, kockát , szerszámos készletet.
Azonnal meg is vizsgált mindenkit , és azóta is szinte mindennap meghallgatja a szívünket és orvosságot kapunk. A játék injekciós tűt pedig pumpának használja, nem érti hogy mi az a szuri. Hál istennek nem nagyon kapott még az oltásokon kívül, azokra meg már nem emlékszik.
Másnap anyuéknál folytatódott a karácsony, és persze a nagy kajálások. Most nagyon kitettem magamért evés terén , háááátt lesz mit lemozogni januárban . Aztán 26-át anyósomnál töltöttük ahol ettünk és aludtunk , majd megint ettünk :)))) Pihenés a köbön nagyon nagyon jóóó volt tényleg.
Most pedig várjuk a szilvesztert , nem lesz semmi extra gyerekekkel leszünk itthon és már hagyományőrzőn várjuk vendégségbe kedves szomszédainkat  , sütünk husit és eltöltjük kellemesen az év utolsó perceit együtt.
Aztán pedig újra egy új év , új kihívások!!! Állunk elébe.

Ezzel a kis versel kívánok Nektek és minden kedves ismerősömnek és olvasónknak  Boldog Új Évet!!!
B orongós napok tűnjetek tova,
O kkal szomorú ne legyél soha!
L épteid kísérje töretlen szerencse,
D erűs percek rajzoljanak mosolyt a szemedre!
O szoljanak el az óévnek sötét árnyai,
G úzsból szabaduljanak a képzelet szárnyai!

Ú j évet hozzon a nesztelen iramló idő,
J öjjön már a rég várt, csodálatos jövő!

É vek ha múltok, ha elszálltok napok,
V idámságot, örömet számolatlan adjatok!
E lfusson most az óévnek malac a,
T öbbé ne legyen senkinek panasza!

K erüljön betegség, bánat messzire,
Í rmagjuk is vesszen mind a semmibe!
V ágyaid sorra valóra váljanak,
Á lnok szavak többé ne bántsanak!
N övekedjen az igaz barátok tábora,
O kosan élj, ne legyél ostoba!
K ívánom neked, legyen 365 szép ünneped!