látogatók száma

2011. május 30., hétfő

Élménybeszámoló (Bálintosz gondolatok)

Sziasztok!
Fontos dolgokat szeretnék közölni veletek!
Első és legfontosabb hogy megvolt életem első VONATOS élménye. Tyűűűűűűű nagyon izgi volt ám. Tudjátok gyereknap volt vasárnap, de hát ezt mindenki tudja , és anya kitervelte hogy vonatozunk egyet. Úgy is a Thomas a gőzmozdony című mese a kedvencem , hát most láthattam sőt ülhettem vonaton. Na de ne szaladjunk ennyire előre , hiszen ahhoz hogy mindent megértsetek el kell meséljem az előtte történt élményeimet is.
Szóval Pénteken kezdődött tulajdonosképpen az én gyereknapom, mikor is eljöttek hozzánk az unokatesómék.
Ez azért nagy szó mert sajnos ritkán láthatom csak őket mivel ők is folyton sulibajárnak és hát a szüleik is dolgoznak sokat. Nem nagyon tudunk találkozni , csak ünnepekkor sajnos. De anya kifundálta hogy elhívja őket egy medencézésre Pénteken, ami a másik unokatesómék kertjében van , és hatalmas. Így mindenki fürödhet kedvére. Persze én is fürödtem (meg is hűltem kicsit de már minden oké) , nagyot játszottunk a medencében , utána pedig elmentünk fagyizni és együtt vacsoráztunk is. Nagyon jól éreztük magunkat azt hiszem ezt mindegyikünk nevében kijelenthetem.:)  A Lilike unokanővérem aki már negyedikes nagylány, és nagyon szép hosszú haja van, na ő nagyon sokat foglalkozott velem, még Benike és Danesz folyton együtt játszottak. Tudjátok ők nagyon szeretik egymást . A lényeg hogy most hogy jobban megismertem a Lilikét nagyon megszerettem, csuda egy jópofa lány, nagyon sokat nevettünk és cserébe rengetegszer megpusziltam. Tetszett neki.  Nagyon jó kis napot töltöttünk együtt és a szülők megígérték hogy igyekszünk majd többször találkozni, meg lehet hogy egy - egy napot nálunk alhatnak majd és akkor aztán nagyon nagy mókázások lesznek.
Szombaton  apa ismét ment dolgozni. Alig látom mostanában, folyton dolgozik vagy autót szerel sokat van most távol. De anya mondja, hogy  a jó időben tud a legtöbbet apa dolgozni, és ez azért kell hogy a pénzt amit keres a munkával olyan dolgokra tudjuk költeni mint az autó, meg a kertet rendbetétele. Mindegy is ehhez nem értek csak egyszerűen hiányzik.
Eljött a vasárnap! Gyereknap! Ez az a nap mikor a gyerekekről szól minden. Anya nehezen tudta eldönteni hogy messzi mamáékhoz, vagy állatkertbe vigyen minket. De végül is a mamáékhoz mentünk. Persze már amúgy is menni akartunk , csak elromlott az autónk ezért nem tudtunk  már egy hónapja elmenni hozzájuk. De anya úgy döntött hogy elmegyünk vonattal, és majd papa kijön értünk az állomásra. Hát felkeltünk reggel, elkészülődtünk és már robogtunk is le a mamáékhoz. Jaj a bátyusom nagyon élvezte a vonatozást, egész kicsi korában rengeteget vonatoztak együtt, de amióta megvan az autónk azóta elkényelmesedtünk anya szerint. Hát most belevágtunk , és nagy élmény volt. Nem volt hosszú út , de így legalább nem volt időnk unatkozni sem. Érdekes szerkezet ez a vonat, hatalmasokat sziszeg, meg dudál. És nagyon gyorsan is tud menni. Mondhatom nagyon tetszett tényleg. De a legjobb érzés az volt hogy mikor beérkezett a vonat a papám ott állt már az állomáson és integetett, nagyon büszkének éreztem magam! "Nézd papa micsoda klassz járgánnyal érkeztem!"
Persze a nap további része is tartogatott csupa jó dolgot számunkra a Danesszal.
Papa hazavitt magukhoz, ahol már várt a mamám és a dédimamám is minket! Jó volt újra náluk lenni. Egyből kimentem a papával megnézegettem az összes tyúkocskát, és kakast na meg a kedvencemet a kiskacsát is.(Tityitotty a neve) Persze összeszedtük a tojásokat is , és papa kivitt a kertbe ahol szedtem epret és kertészkedem is egy kicsit. Addig a Danesz a mamával játszott valamit és főzték az ebédet. Ebéd után alvás és utána estig meg sem álltam , játszottam a mamával a vizslakutyákkal Szuzival és Lindával , aztán sütöttünk mamával sütit és fociztunk a papával. Azt hiszem szebb gyereknapot el sem tudtam volna képzelni. Sajnos anya elfelejtett fotózni pedig bekészítette a gépet, de elmaradt.
De megígérte hogy nem kell ahhoz gyereknap hogy bármikor csináljunk újra egy ilyen szép napocskát!!!
Már alig várom hogy sokat legyünk papáéknál és medencézhessünk egész nap.
Azért majd az állatkertre is kíváncsi vagyok, mert a vonatok mellett az állatok a kedvenceim!!!
Nemsokára oda is elmegyünk ugye Anyaaaaaaaa!!!
üdv: Bálintosz nagyfőni