látogatók száma

2011. március 4., péntek

Üröm az örmben! Hasmenéses gondok II.

Üröm az örömben, hogy negatív székletmintát produkált Bálintom. Baktériumokra, és vírusokra is egyaránt negatív volt ami megnyugtató, de sajni ugyanakkor félelmet keltő!! Fenn áll a veszélye annak, sőt én majdnem hogy 90%-ig biztos vagyok benne, hogy valamire érzékenyen reagál a kis szervezete, valamilyen ételre. Már hogy úgy mondjam tesztelem angyalomat, vagyis amire elsősorban doktornéni  és én is gondoltunk hogy tej - cukor, vagy tej- fehérje érzékeny lett. Onnan gondolom én is hogy ez lehet a baj, mert kapott gyógytápszert ami meghajtja , nem kicsit nagyon. Viszont ez a tápszer , ultra hipoallergén, vagyis egyetlen dolog amire érzékeny lehet benne, az a tejfehérje (kazein). Tehát szűkült a kör! Mivel nem vagyok orvos, és nem is akarok  úgy beszélni erről mint egy orvos ezért most nem írom ide miket tanultam már most erről a betegségről, de az biztos ha ez bebizonyosodik márpedig jövő héten kérek beutalót szakrendelésre, szóval ha ez kiderül akkor eléggé oda kell figyelni mit ehet szegénykém mit nem. Nagyon valószínűsíthető hogy másodlagos úton szerezte ezt a fehérje érzékenységet, legalább is minden jel erre utal, és úgy tudom hogy 6-12 hónap tejmentes diétával meg lehet gyógyulni belőle, sőt minél korábban kijön annál hamarabb elmúlhat. Azt írják hogy 3-5 éves kortól gyakorlatilag megszűnhet, ha kisgyerek korban jön ki. Felnőtteknél szerzett tejfehérje érzékenység élethosszig tarthat. Szóval annyira nem vagyok elkenődve , úgy értem persze ez egy probléma de remélem tudunk rajta változtatni, és sokkal könnyebb megvonni egy ilyen picitől a csokit joghurtot például , mint később. De ne szaladjak ennyire előre, előbb ezt szakorvos által ki kell vizsgálni. Mindenesetre most hogy a tápszert is elhagytuk egyenlőre nincs hasmenése, a kálciumot meg rengeteg mindennel tudjuk pótolni , és biztos veszek valamilyen vitamint is neki. Egyszóval van fény az alagút végén, és bízom benne hogy átmeneti állapotról lesz szó, de ha esetleg mégsem  a tejfehérjéket kiiktatva is lehet teljes értékű életet élni és jókat enni, és minthogy ez ilyen kis korban előjött nála sokkal könnyebben ráálhatunk erre, mert még nincs "elrontva a gyerek" az étkezés terén. Egy dolog amin még elgondolkodtam, bár még mindig nem értek vele egyet teljesen, de elgondolkodtam hogy miért 3 éves kortól ajánlják csak a tehéntejet??? Vajon van valóság alapja, hogy emiatt nem ajánlják??? Hmmmm....Biztos hogy van, de azért még mindig szkeptikus vagyok e téren.  Mert bár azt mondják hogy az allergia miatt, de én mindig úgy gondoltam hogy ez tuti kamu, és régen.... és a pénz.... stb. stb. Viszont tény hogy egyre több az allergiás, és az is tény hogy az élelmiszereink többsége , úgymond "szemét" sajnos a tej sem az igazi, ami meg olyan az  nagyon drága!! Szóval elgondolkodtató, talán mégis lehet benne valami... ???!!!! Nem tudom, de most hogy ez történt velünk nagyon elgondolkodtam minden esetre.

2011. március 1., kedd

Hasmenéses gondok!

Tudom, tudom a beígért képek videók! Nos még nem sikerült felrakni, ennek számos oka vagyon! Kezdem avval hogy most nagyon rajtam van az aggodalom. Bálintomnak 2 hete kisebb megszakításokkal hasmenése van. Láza nincs, hányni nem hány.  Gyerekorvoshoz még nem vittem, de ma oda is ellátogatunk. Beszéltem vele telefonon diétát javasolt, amit persze magamtól is tudtam, no meg SMECTÁT ami iszonyú egy ekkora gyerek számára. Ezenkívűl alma répa, krumlpli, főtt rízs stb. stb. Igen ám , de ezek hatására ugyan javult az én kis "fostosom" állapota, de harmadik nap után gondolván hogy na megfogtuk és múlóban van elkezdett szép lassan rendesen enni. Sajnos tegnap estére megint fosi, majd most reggelre is. Így leoltottam az anyagot, és megyünk doktornénihez , majd bedobjuk az ÁNTSZ-hez a cuccot.
El vagyok keseredve. Valószínűsítem hogy bélgyulladása lehet, de akkor miért nincs láza??? Vírus volt rajtunk , már úgy értem az egész családon, és gondolom ezt kapta meg ő is, de egyszerűen visszajön neki  és tehetetlennek érzem magam. És mellette meg borzasztó éhes , meg észrevettem hogy a súlya is visszaesett valamiennyit. Még arra gondoltam hogy laktóz érzékeny lehet, de itt is kérdőjelek vannak , mert 8 hónapos kora óta kap sajtot , joghurtot, és pár hónapja meg rendes tejcsit. Eddig nem okozott semmi gondot.
Szóval remélem mihamarabb meg lesz az eredmény és akkor tudjuk orvosolni a problémát.
Mindemellett egy végtelen jókedvű kisgyerek, még ennek ellenére is. Játszik , táncikál , énekel, és egyszóval elvan, de ez a hasmenés már kezdi kikészíteni. Hamar kimerül , hamar elfárad. Aggódom, mert egy csomó ásványi anyag, vitamin, és egyéb fontos dolgok is mint a vas például ilyenkor nem marad meg benne, erre mindenképp kell találnunk valami megoldást, mert ez így tarthatatlan. Daninál anno soha nem volt ilyen hosszú ideig elhúzódó hasmenés, és jó jó tudom nem minden gyerek egyforma. De tehetetlenségből most tuti jelesre vizsgáznék mert már lassan mindent megpróbáltam hogy elmúljon. Remélem ha kiderül mi ez nyakon tudjuk csípni ezt a valamit, akármit....