látogatók száma

2010. június 9., szerda

"Összerúgtuk a port "anyával!!!

Mostanában anyával többször is összerúgtuk a port! Értem ezalatt azt a temérdek vitát és nyomasztó légkört ami mostanában otthon uralkodott. Valahogy kicsúsztak a kezem közül a dolgok, nem tudok már rendesen figyelni, sem a suliban sem itthon. Elfáradtam! Elég volt! Szünetet akarok!
Ami azt illeti anya ezt elég nehezen viseli. Először is jöttem avval hogy nem szeretnék már annyira judozni, aztán meg az év végi témazárók kivéve a matekot, sem sikerültek annyira fényesen. Ez természetesen az év végi bizimbe is lehet hogy látszani fog. Persze nem lesznek rossz jegyeim, csak lehet hogy nem leszek teljesen kitűnő!! Ne és??? Egyszerűen nem bírok már koncentrálni. És természetesen itthon is akadtak velem problémák.
Tegnap beszélgettünk anyával , és azt mondta hogy igyekszik ő is "lazítani a gyeplőn" és hogy látja hogy fáradt vagyok, de az iskola végéig teljesíteni kell. Meg olyanokat is mondott hogy az élet ilyen , folyamatosan tennünk kell a dolgokért ha azt akarjuk hogy sikerüljenek. Ha ez így van én nem szeretnék olyan gyorsan felnőni!!!!!! Na jó tudom hogy anyának igaza van , de mit tegyek ha a játék a foci engem most jobban érdekelnek?!

Apa is azt mondta hogy ez így természetes, de anya csak jót akar !
Tudom tudom. Végül is mindig mindent megenged és megtesz nekem csak cserébe elvár tőlem dolgokat.
Szokta is mondani: "érted haragszom, nem ellened"! Meg hogy csak azt szeretné ha kivenném a magam részét az itthoni dolgokból amit koromhoz mérten már megtudok csinálni! Hiszen az élet nem csak játék és szórakozás. Azt mondta azt szeretné elérni hogy legyen természetes hogy magamnak töltök inni, vagy hogy reggeli után berakom a csapba a ,tányért. Remélem ezekre jobban oda fogok tudni figyelni majd most hogy nem lesz a suli!

Végül is az a lényeg hogy mindjárt itt a VAKÁCIÓ én meg jól kipihenhetem magam!
Már vannak is tervek miket fogunk csinálni a nyáron. És tök jó mert egész nap láthatom az öcsikémet , a barátokat és anyával is sokat lehetek. Majd szépen összecsiszolódunk ismét!
Meg lesz a szülinapom, és a szülők mindig tök jó bulikat szoktak nekem szervezni!!! Szóval várom a szünidőt hogy aztán újult erővel vághassak neki majd a sutyinak ismét!

Vakációs versike:

Várom már a vakációt,
Hogy úsztassak papírhajót,
Eregessek sárkányokat,
Szél útján csavargókat.
Másszak fára, dombra, hegyre,
Utazhassak a tengerre:
Fogjak rákot s fürge halat,
Hűs árnyékú füzek alatt.
Víg csapatban focizhassak,
S lepkék után rohangáljak,
A tisztáson vagy a réten
Lebarnulva, jókedvűen.
Késő estig csatangoljak,
Bogarásszak, madarásszak
Nem gondolva évkezdésre,
Csengőszavú szeptemberre.

Happy Holiday :))))))

2010. június 7., hétfő

Nyár nyár nyár...... (Anya jelent)

Sziasztok drága olvasók!

Ezentúl én is néha be fogok jelentkezni , hiszen "csöpp" gyermekeimmel nem történik mindennap olyan dolog amit hosszan és velősen ki lehetne elemezni:) , na persze továbbra is majd a gyerekeké lesz a főszerep.

Végre beköszöntött a nyár, nem szakad az eső és süt a nap! Lehet talán szabadtéri programokat szervezni, és hát élvezni a nap melegét beszívni bőrön keresztül a jótékony D vitamint persze csak mértékkel.
Sajnos az árvízi helyzet sok sok ember életét keseríti meg a napokban, épp tegnap mélyedtünk bele a párommal micsoda helyzet is van ma az árvíz miatt. Emberek akiknek egy pillanat alatt a víz tönkretett mindenüket, a házukat értékeiket, jószágokat, kerteket és csak áradnak és áradnak a folyók. Iszonyat!!!
Meg is ragadnám az alkalmat, hogy ti akik olvastok minket a 1749-es számot ha felhívnátok , 200 Ft-al támogatnátok az árvízkárosultakat. Nem sok de ha sokan felhívjuk ezt az adományvonalat, talán mi is hozzájárulhatunk hogy emberek akik szinte mindenüket elvesztették talán valamilyen szinten újra tudják kezdeni az életüket!!

És most más!

Tervezem hogy meglátogatom babásos ismerőseimet, eddig az időjárás nem engedte de a nap most nagyon hívogat és csavarogni támadt kedvem. A héten elnézünk talán Bencéékhez, Rebust is látjuk , és jövőhéten megnézzük Tikó barátosném kicsiny lányát aki szinte egyidős Bálintosszal.
Szóval tervek vannak , majd meglátjuk most meg a rekkenő hőség nem fog e visszatartani minket a csavargástól.

Lassan jön a "medence" szezon, és papáéknál is fel kell állítani a nagy medencét! Azt hiszem rengeteget fogunk strandolni idén a gyerekekkel a papáéknál, tavaly a nagy pocim nem engedélyezett sok sok ugrabugrát a medibe, ugyanis ha vízközelben vagyok visszaváltozom gyerekké és folyton ugrálnék. Szóval tavaly csak a szolid úszkálás volt engedélyezve, de idén....
Idén készülhet mindenki mert anya ugrálni fog! (csak a térdem bírja) Na meg Bálint is most fog először medibe úszni, tavaly csak a pocakban ringatózott közben, habár azt nagyon szerette.
Daneszom meg már rutinos medencéző ha lehet így mondani! Nem is nagyon hiányzik neki a nagyobb víz (tenger, Balaton) imádja papáéknál a medencét.
Szegény apa ismét egy dolog amit meg kell neki csinálni , a családja kedvéért! Bár ő szerintem ezt szívesen csinálja , csak ne lenne annyi dolga még mellette, hiszen a klímásoknál ilyenkor van a dömping, és itthon az udvart is ilyenkor lehet rendbe tenni!!! Szóval akad dolga bőven. És azt tervezzük még a nyáron féltetőt is csinálunk és betonozunk is. Ilyenkor azt kívánnám bárcsak lennék erős kezű férfi, hogy tudjak nekik segíteni érdemben, talán lebetonoznék én, és a cserepet is felrakhatnám én a féltetőre!
Nagyon nagyon szeretnék neki segíteni hogy megkönnyítsem a dolgát, de azonkívül hogy vigyázok a gyerekekre és finom ebédet főzök neki, na meg nem idegesítem közben azonkívül ezekbe a férfias dolgokba nem tudok segíteni. Kár nagy kár!

Daneszomnak lejár a sulija a héten, nagyon kíváncsi leszek a bizijére, bár az előreláthatólag kitűnőnek ígérkezik mégsem szeretném elkiabálni. Nagyon elfáradt így év végére angyalom, de nagyon ügyesen végigcsinálta és büszke vagyok rá emiatt. Aminek talán még jobban örülök hogy annyira mozgékony lett, imád focizni szereti a teniszt folyton mozgásban van. Igazi fiúcska akit nem lehet "lelőni" , tele van energiával!! Csak egy dolgot sajnálok hogy a judot nem nagyon szeretné már csinálni. Pedig annyira annyira ügyes benne! Tán nincs eléggé inspirálva, vagy csak egyszerűen megunta! Nem tudom. Mondogatja hogy többet szeretne harcolni, és kicsit unalmas hogy mindig ugyan azt csinálják! Persze az edzője szuper és biztos tudja mit hogyan kell, de egy 8 éves gyerek hamar ráun a dolgokra ha azok folyton ismétlődnek! Meg persze az is közre játszik hogy a Benike és Petike is abbahagyta a judot, így ő sem megy már olyan nagy kedvel pedig nagyon szereti Tóni bácsit. Na talán majd szeptembertől újra próbáljuk, azért még nem adjuk fel a dolgokat.

Bálintom szépen fejlődik a maga ütemében, egy tündéri mosolygós kisbaba. Továbbra is szépen áll sőt az ágy széléhez támaszkodva körbejárja az ágyat! Most 8,5 kiló és 71 cm. Voltunk tanácsadáson a múlt héten és hát elbűvölte a doktornénit és a védőnéniket. Folyamatosan gagyogott nekik , persze bemutattuk mit tud mert doktornéni kíváncsi volt rá. Örömmel konstatálta a doktornéni hogy Bálintom miket tud és mondta, hogy anyuka készüljön fel ez a gyerek elég korán járni fog. Bár én kiegyeznék avval ha csak 11 -12 hósan kezdene el járni, de valószínű ő ezt előbb fogja csinálni. Nagyon jól eszik, és ami fontos imádja a főztömet ugyanis magam főzök már neki. Egyre ízesebben, és a darabos ételt is szoktatom. Hétvégén csirkeragulevesből evett ami tele volt zöldséggel meg husival, és raktam bele egy kis sajtot meg vajat és turmix. Na mondanom sem kell.))) imádta
De már evett sült húst is , meg rizst , és pörköltet is turmixoltam már neki a krumplijához.
Kibújt a harmadik fogacska is neki , tudtam hogy ez okozta nála az éjszakai hacacárékat!!! Amióta kint van megint jókat alszunk éjjel is.

Rólam csak annyit hogy nagyon de nagyon szeretnék már visszafogyni, de ehhez tenni is kéne dolgokat. Most még 10 kiló van rajtam ami a 30-hoz képest (amit a Bálinttal szedtem fel) már csekélység, de mégis annyira zavar. Van egy csomó jó ruhám amibe még mindig nem férek bele, vagy ha már valamennyire rám jön akkor úgy érzem magam benne mint egy kötözött sonka!!!
Fúúúúúúúúú nagyon utálom. Szeretnék már fogyózni de Bálintom még mindig szopik, naponta 4 szer és még éjjel is egyszer kétszer. De még várok egy hónapot és elkezdem leszoktatni, egyre kevesebbszer fogok neki adni majd. Nehéz menetnek ígérkezik, de csak a szoptatás befejeztével tudok nekiállni az igazi fogyózásnak és tornának. Ez a nyár már így fog eltelni (pufin) , fürdőrucit nem mostanában fogok húzni asszem :))). Pedig de jó is lenne lemenni a Balcsira kicsit fürdeni. Nem baj majd eljön az én időm is:)))!!!

Ja szeretettel üdvözlöm a blogozók táborába Krisztit és babócáját!
Reméljük sokáig olvasgathatjuk a bejegyzéseket róla és babájáról!

Szomszédasszonykámnak Lilinek pedig innen is üzenem hogy hiányoznak a Török street-ről és kár hogy nem tudtunk nagyon dumcsizni mikor hazajöttek 1 napra. De sebaj ha hazajöttök jól kidumálunk mindent!:))
Puszi Domonkos úrnak és Csengettyűnek!

És titeket is puszillak olvasók hamarosan jelentkezik valamelyikünk újra!!!

Hakuna matata :)))