látogatók száma

2010. május 5., szerda

Hét és fél hónapos bejegyzés

Üdv kedves olvasók!

Jelentem 7 és fél hónapos vagyok, és rengeteg dolgot kezdtem el a napokban csinálni. Az egyik legfontosabb hogy, mászok. Visszavonhatatlanul előre és rendületlenül. Minden érdekel amit elém raknak , és minden ami érdekel elérem, hacsak anya meg nem állít közben. Sajnos van hogy megállít és azt mondja: Babus azt nem szabad!!! Például ha elindulok a tévé mellett a földön heverő zsínórokért, meg a falon lévő nagy fekete dobozt akarom elérni akkor is jön evvel a nem szabad dologgal. Kérdem én, akkor miért van odarakva? És legalább miért nem kóstolhatom meg egy kicsit? Dehát anya az anya és amit ő mond az úgy is van. A Dani is szótfogad neki mikor azt mondja hogy nem szabad, az lesz a legjobb ha énis így csinálok. Aztán már az ülés dolog is nagyon jól megy , már párnázni sem kell körbe , mert nem dőlök el. És hát megtanultam pogácsát sütni a kezeimmel, tudjátok mikor anya énekli a süti süti pogácsát én tapsolok rá! Anya szerint nagyon ügyes vagyok, szerintem meg nagyon kiváncsi is egyben. Annyi de annyi felfedezni való akad mostanában ! Kaptunk is az Erzsi mamától egy "mászószőnyeget" amin nyugodtan garázdálkodhatok. Anya azt mondta úgyis lemászok róla , meghát az egész lakást beterítő mászószőnyeget még nem fedezték fel sajni.
Az étvágyam nagyon jó! Továbbra is szopizok naponta 3-szor , meg éjjel 1-szer 2-szer, szinte most már mindent eszek mellette! Most már van az étrendemben husi, különféle zöldségek pl. répa , krumpli, brokkoli, és a gyümölcsöket nagyon szeretem. Egyik nap ettem körtét, na nem ám pürésítve hanem apa megpucolta és elém tartotta , és én csak szopogattam ízlelgettem isteni finom volt. A legutóbbi mérésen , 8 kg-ot nyomtam és 69 cm- volt a hosszom, de ennek már két hete azóta biztos megint nőttem egy kicsit.
Továbbra is jókedélyű baba vagyok mások szerint, dehát mit csináljak mindenki olyan muris persze hogy mindenkire csak mosolygok. Viszont a napokban végre kacagtam is nagyot, ezt ugyanis ritkán csinálom. Szóval ittvolt apáék gyerekkori szomszédja a Barbus , aki egyébként rendszeres követője a blognak. Szóval eljött meglátogatta a Kürti családot, és amikor rámnézett én hatalmas kacagásban törtem ki!!! Nem tudom miért, Barbi amúgy is egy nagyon jókedélyű ember és hát neki is nevetnek a szemei elég ha ránéz valakire, valószínű én is ezt láttam benne. A lényeg hogy kacagtam , és ő vissza kacagott, és onnantól kezdve csak nevettünk és nevettünk! Remélem máskor is eljön hozzánk látogatóba.
Röviden ennyit a hét és fél hónapos bejegyzésről!!!

Puszillak titeket kedves olvasók!
Ti is legyetek nagyon jó kedvűek, higgyétek el megéri!!!

üdvözlettel: Bálintosz nagyfőnök

2010. május 4., kedd

Gombfoci

Sziasztok!

A hétvégén megint voltam szülinapi buliba. Most az egyik kedvenc osztálytársam a D. Dani merthogy ő is Dani, szóval az ő szülinapján. Egyébként 3 Dani is van az osztályomban velem együtt, ezért a tanárnénik kitalálták hogy csak így hívnak minket: D. Dani , K. Dani (ez volnék én) és Cs. Dani.
Szóval voltam a bulijába, ami nem sikerült eléggé vagyis inkább uncsi volt ha lehet így mondani. De legalább a Dani örült az ajándéknak amit vettünk neki. Anya szerint elég drága is volt ami azt illeti. Szóval elég hamar hazaértem, és kaptam Daniéktól kölcsönbe egy kis gombfocit, tudjátok amin rugós bábuk vannak ! Nagyon Király!!! Hát most folyton avval játszok , és kivételesen anya és apa is játszanak velem , mert amikor a bakugánnal szerettem volna hogy játszanak, akkor mindegyik nagyon nem akart. De ezt ők is élvezik. Mondtam is anyának hogy jó lenne egy csocsóasztal a szülinapomra!!! (nem zárkózott el tőle)
Na az én szülinapom biztos nem lesz ilyen uncsi, mert ott legalább 15 gyerek lesz és 3 féle torta és hamburger amit apa süt, meg medence....
Más
Apa megint nincs itthon , folyton dolgozik anya meg elég szomorú, bár mostanában azt mondja most már kezdi megszokni hogy ez a helyzet!!!
Mindenesetre nekem nagyon hiányzik apa. Azért is mert nem tudok kihez odabújni esténként, mert apához szoktam ha itthon van. Anyával is aludtam már, csak ha az öcsi fenn van éjjel szerencsére nem sokszor van akkor meg nem tudok aludni.
Szóval hiányzik! Bár azt ígérte elvisz moziba a hétvégén. Hát a szaván fogom az tuti.
Képzeljétek az Öcsém elkezdett mászni! Annyira édes , nincs előtte akadály. Mikor hazaérek a suliból és meghallja a hangom már csattog a kis kezével és jön elém:) és sikolyt meg mosolyt kapok tőle.
A judo edzésemre is mindig lejönnek anyával és mindig végignézi, és mosolyog. A Tóni bácsi az edzőnk van hogy a nyakába veszi, vagy ráülteti a hátamra de mostanában mindig bevonja az edzésbe, végül is nem lehet elég korán elkezdeni.
A suliba minden oké. Lassan közeleg az év vége, de régen is volt nyár!!! Már nagyon várom. Egésznap strandolni, focizni , PS-ezni!!!! Na addig is maradok a gombfocinál amíg nálam van, mert már lassan vissza kell adni.
Ja , volt egészségnap a suliba és rajzoltunk is, és megint kaptam díjat. Egy fa tollat nagyon kis helyes és gyümölcsöt is.
Most a kedvenc idézetemmel búcsúzok tőletek mára , amit az edzőnktől a Tóni bácsitól tanultam :
"-aki nem tűz ki maga elé elérhetetlen célokat,
az azt sem éri el, ami számára elérhető lenne.
Ezért , reggel amikor felébredek, azt mondom magamnak:
szerencséje csak annak lehet, aki mindent megtesz azért ,
hogy eredménye ne a szerencsén múljék!!!"

Milyen igaz ugye???

üdv: Danesszosz